Härlig helg i naturen!

Äntligen var det dags att sova i vindskydd. Vi hade länge funderat på vart vi ville sova och kände att vi ville ha närhet till vatten och ett bra ställe att göra upp eld på, Harge Uddar som vi besökt ett flertal gånger, är ett helt underbart litet naturreservat, inte långt från vår hemort Örebro det känns som man är vid havet fast det är Vätterns strand, vindskyddet där ligger insprängt i berget och är isolerat i taket med presenning och trä, känns mysigt och ombonat.

Dagen startade klockan 9:00 med bilfärd från Örebro till Tiveden. Vi hade bestämt oss för att vandra i nationalparken innan vi åkte vidare med all utrustning till sovplatsen.

På vägen stannade vi till i Tivedstorp, en mysig liten vandrarhemsby med anor från 1600-talet, tivedstorp.se där vi kollade kartor och olika vandringsleder i Nationalparken.

tre tjejer tittar på infotavla i tivedstorp

Framme i Nationalparken möts vi av en stor fin éntre med bra information av vad som finns att se och bra markerade leder, ett perfekt ställe att vara på om man inte har vandrat så mycket och vill prova på.

I Tiveden finns Sveriges vildaste skogar och kaotiska blockmarker upp till 10 m höga klippor som kommit med inlandsisen och en massa spännande grottor en fantastisk natur.

Leden vi valde är en ganska kort och krävande runda, Stenkällerundan på 2.2 km, den tar ca 1.5 timma att gå. Nöjda och glada efter runda och lunch längst leden tar vi bilen ca 3 mil till Harge Uddar.

Tjej titta på infotavla i tiveden

Tjej lyfter berg i grottan längst Stenkällerundan

tre tjejer tittar på Utsikt över sjön längst längst Stenkällerundan

Sjö längst Stenkällerundan

Bild på kängor vid Stenkällerundan

Framme vid Harge Uddar börjar vi packa ur bilen och skrattar smått och inser att vi måste bli bättre på att packa, just nu ser det ut såhär när vi ska sova i vindskydd en natt :-)

 

Vindskyddet vi valt att sova i ligger insprängt i berget och vi har tagit med oss pressenning som vi sätter upp för ingången, det blir supermysigt.

Utsidan av vindskydd vid HArge Uddar

Insidan av vindskydd vidd Harge Uddar

Efter installation vid sovplatsen blir det ett dopp i Vättern, kallt men jätteskönt, sen blir det grillning, mys och njuta av kvällen på klippan.

Bild på mat bland annat grillad korv vid Harge Uddar

Utsikt över Vättern vid Harge Uddar

Bilden på Erica får sammanfatta hur nöjda vi alla är med vår första vindskyddsnatt, det kommer att bli fler :-)

Glad Erica på Harge Uddar